Klanten beoordelen ons met 4.9 sterren op Google.

Aanhanger rijopleiding
91% slagingskans

Plan direct je Gratis* proefles in.

*Gratis vanaf pakket starters

shrimp
shrimp
25/09/2023
Hele goeie rijschool! Mehmet is fantastisch
Samuel Wilms
Samuel Wilms
25/09/2023
Met 2 uur rijles heb ik mijn bromfiets rijopleiding afgerond door in een keer te slagen. Record gezet! Zeker een aanrader!
Hanna Bosman
Hanna Bosman
22/09/2023
Hele fijne mensen die je klaarstomen voor het examen!
Shurent Zevenhuizen
Shurent Zevenhuizen
22/09/2023
Ik ben in een keer geslaagd
S.G. Douma
S.G. Douma
22/09/2023
Deze school is fantastisch! Vanaf het begin zijn we heel vriendelijk en duidelijk geholpen. En mijn rij-instructeurs Mehmet en Mohamed zijn echt ontzettend goed: altijd rustig, heel duidelijk leggen ze alles uit, nemen alle tijd om keer op keer te herhalen waar ik meer oefening nodig had. Ook Halil op het kantoor heeft mij iedere keer heel erg goed geholpen met afspraken maken etc: heel klantvriendelijk en pro-actief. Ik ben iedereen van de school heel dankbaar. En geslaagd!! Pranisa
Chelsey Bentvelzen
Chelsey Bentvelzen
21/09/2023
Dankzij Ilhan’s gezellig lessen in 1x mijn motorrijbewijs gehaald🙌🏻
David Boer
David Boer
19/09/2023
Super instructeur!
Eve Wijnberg
Eve Wijnberg
19/09/2023
Flexibel en goede leraar. En fijne auto om in te lessen. Ik ga fijn op pad met trailer!
Mona_ rsh
Mona_ rsh
18/09/2023
Gelukkig in 1x geslaagd dankzij deze rijschool!
revano sheotahul
revano sheotahul
18/09/2023
Is een hele fijne rij school , je word netjes behandeld en de lessen zijn heel leerzaam . In 1 maand geslaagd!

Proefles aanhanger

Geheel vrijblijvend!
49
99
 • Start gelijk deze week
 • Rijd tot max. 55 minuten
 • Direct een goed lesadvies
 • Trekvoertuig: automaat
 • Kies voor kwaliteit

Pakket vergevorderd

Als je veel ervaring hebt
399
00
 • 3x lessen van 110 minuten
 • Dagopleiding mogelijk!
 • Incl. unieke lesmateriaal
 • Incl. vorderingssysteem
 • Trekvoertuig: automaat

Pakket gevorderd

Als je weinig ervaring hebt
499
00
 • 4x lessen van 110 minuten
 • Dagopleiding mogelijk!
 • Incl. unieke lesmateriaal
 • Incl. vorderingssysteem
 • Trekvoertuig: automaat

Pakket starter

Als je helemaal geen ervaring hebt
599
00
 • 5x lessen van 110 minuten
 • Dagopleiding mogelijk!
 • Incl. theorie lesmateriaal
 • Incl. vorderingssysteem
 • Trekvoertuig: automaat
Aanbevolen

*Vraag naar de voorwaarden of bekijk onze veelgestelde vragen hier

Weet je niet welke pakket het beste bij jou past?

Bereken nu eenvoudig en snel hoeveel lessen je nodig hebt met onze handige berekentool!

Aanhanger Rijbewijs
Haal gemakkelijk je aanhangerrijbewijs met onze Mitsubishi Outlander!

Welkom bij onze aanhangerrijschool, waar wij jou graag begeleiden bij het behalen van jouw aanhangerrijbewijs. Bij ons staat een persoonlijke aanpak centraal en daarom bieden wij jou een rijopleiding op maat, waarbij wij gebruik maken van ons eigen lesmateriaal en een luxe trekvoertuig.

Bovendien hoef je bij ons nooit te wachten op een examen, waardoor je snel en efficiënt jouw aanhangerrijbewijs kunt halen. Ook bieden wij meertalige rijlessen aan, zodat je je op je gemak voelt tijdens de lessen en alles goed begrijpt.

Onze ervaren instructeurs staan klaar om jou te helpen bij het ontwikkelen van de juiste rijvaardigheden en -technieken, zodat jij met vertrouwen en veilig de weg op kunt gaan met een aanhanger.

Kies voor de professionele begeleiding van onze aanhangerrijschool en behaal snel jouw aanhangerrijbewijs. Neem vandaag nog contact met ons op om een afspraak te maken voor jouw eerste rijles.

Er zijn verschillende categorieën aanhangerrijbewijs, maar de twee meest voorkomende zijn categorie BE en categorie CE. Categorie BE staat toe dat je een aanhanger tot 3500 kg (incl. eigen) gewicht kunt trekken, terwijl je vanaf 3500 kg categorie C(1)E nodig hebt voor het trekken van zwaardere aanhanger.

Wat is belangrijk om te weten;

 1. Gemiddeld heb je tussen de 4 á 5 lessen nodig als je geen rijervaring hebt. Heb je al ervaring? Dan heb je natuurlijk minder rijlessen nodig. Hoeveel rijlessen je uiteindelijk nodig hebt is te achterhalen door middel van een GRATIS* proefles
 2. Bij ons kan je ook alleen afrijden zodra je op niveau bent. De rijinstructeur bepaald aan de hand van de vorderingensysteem of hij jou examenvaardig vindt. Het is dus absoluut niet mogelijk om af te rijden terwijl je nog niet op examenniveau bent.
 3. Je rijdt in een Mitsubishi Outlander met een automaat als transmissie.

Hier zijn de vereisten voor het behalen van het rijbewijs E achter B:

 1. Leeftijd: Je moet minimaal 18 jaar oud zijn om in aanmerking te komen voor het rijbewijs E achter B.

 2. Rijbewijs B: Om het rijbewijs E achter B te behalen, moet je al in het bezit zijn van een geldig rijbewijs B (personenauto).

 3. Theorie-examen: Om je aanhangerrijbewijs te behalen is er geen theorie-examen nodig!

 4. Praktijklessen: Na het invullen van je gezondheidsverklaring kun je beginnen met praktijklessen voor het rijden met een aanhangwagen. Tijdens deze lessen leer je hoe je veilig met een aanhangwagen kunt rijden, inclusief het manoeuvreren, achteruit rijden en omgaan met verschillende verkeerssituaties. Je kunt deze lessen volgen bij Xpress Rijopleiding die gespecialiseerd is in het rijden met aanhangwagens.

 5. Praktijkexamen: Nadat je voldoende praktijklessen hebt gevolgd en je rijinstructeur van mening is dat je klaar bent, kun je het praktijkexamen afleggen voor het rijbewijs E achter B. Tijdens dit examen moet je aantonen dat je veilig en zelfstandig met een aanhangwagen kunt rijden, en dat je de vereiste rijvaardigheden beheerst. Het praktijkexamen voor de categorie E achter B kun je eveneens afleggen bij het CBR.

Zodra je geslaagd bent voor het praktijkexamen, kun je het rijbewijs E achter B aanvragen bij de gemeente waar je staat ingeschreven. Met het behalen van dit rijbewijs ben je bevoegd om met een aanhangwagen te rijden achter een personenauto.

De kosten voor het behalen van het aanhangerrijbewijs variëren per leerling. Meld je aan voor een proefles om exact te weten wat de daadwerkelijke kosten zullen zijn. Gemiddeld hebben leerlingen tussen de 2 en 5 lessen nodig om hun aanhangerrijbewijs te behalen. De kosten hiervoor variëren tussen de 500 en 900 euro

Ja, er zijn specifieke regels en voorschriften waaraan je je moet houden bij het rijden met een aanhanger, zoals snelheidslimieten, beladingsvoorschriften en verplichte verlichting.

Proefles, het moment voor jou om kennis te maken met ons aanhangerrijschool Xpress Rijopleiding.nl, rijinstructeur en de manier waarop onze aanhangerrijlessen worden verzorgd. Tijdens deze moment kan de rijinstructeur de vaardigheden van jou meten. Vervolgens kan er een uitgebreid lesadvies worden gegeven hoeveel aanhangerrijlessen er benodigd zijn om je rijbewijs met succes te behalen. De proefles is geheel vrijblijvend en je zit dus nergens aan vast.

Waar wij ijzersterk in zijn als rijschool zijnde;

 1. Je begint direct op het examengebied.
 2. Na de proefles krijg je een uitgebreid lesadvies met de bijbehorende kostenplaatje.
 3. De rijinstructeur geeft proefles op maat waarbij de rijles en locatie past voor jouw niveau!
 4. Onze proeflessen zijn vrijblijvend.
 5. Wij zijn één van de rijscholen waarbij je met een Mitsubishi Outlander leert rijden. 


Meenemen naar de proefles: 
een geldige autorijbewijs

Nee, maar je wordt, vlak voor het praktijkexamen, mondeling getoetst. Daarom is het naast de praktijklessen ook belangrijk om je theoretische kennis op orde te hebben. Tijdens de opleiding wordt de theoriekennis ook aangeleerd.

Als examenkandidaat moet je verschillende technische vragen kunnen beantwoorden om de examinator te overtuigen dat je de kennis en vaardigheden beheerst met betrekking tot gewichten en afmetingen. Het is toegestaan om ons praktijkboek te gebruiken om deze vragen te beantwoorden. Dit boek is ontworpen om je te helpen bij het begrijpen van de complexe onderwerpen die tijdens de opleiding aan bod komen.

Bij Xpress Rijopleiding.nl vinden we het belangrijk dat onze leerlingen niet alleen praktijkervaring opdoen, maar ook een goede theoretische basis hebben. Op deze manier bereiden we onze leerlingen zo goed mogelijk voor op het examen en zorgen we ervoor dat ze veilig en zelfverzekerd de weg op kunnen met een aanhanger.

Bij Xpress Rijopleiding.nl bereiden we onze aanhangerrijbewijs leerlingen voor op de praktijklessen met een uitgebreide presentatie over de verkeersdeelname. Tijdens deze presentatie leer je alles wat je moet weten over het rijden met een aanhanger. Zo leer je bijvoorbeeld over de verkeersregels, de verkeersborden en de belangrijkste verkeerssituaties waar je als aanhangerbestuurder mee te maken krijgt. Door deze uitgebreide presentatie ben je beter voorbereid op de praktijklessen en weet je precies wat er van je wordt verwacht.

Doordat onze leerlingen beter voorbereid zijn, verloopt het leerproces veel makkelijker en kunnen we het aantal benodigde rijlessen beperken. Dit scheelt niet alleen tijd, maar ook geld. Onze klanten komen hierdoor veel goedkoper uit dan bij andere rijscholen.

Bij Xpress Rijopleiding.nl vinden we het belangrijk dat onze leerlingen zelfverzekerd en veilig de weg op gaan. Door onze uitgebreide presentatie en onze professionele rijinstructeurs kun jij met een gerust hart op jouw aanhanger stappen en de weg op gaan.

Bij Xpress Rijopleiding.nl begrijpen we dat tijd kostbaar is, vooral wanneer je staat te popelen om je aanhangerrijbewijs te halen. Daarom hebben wij een unieke aanpak om de wachttijden voor praktijkexamens aanzienlijk te verkorten.

Onze aanpak van een aanhanger rijopleiding:

 1. Snelle afhandeling: Onze rijschool boekt praktijkexamens vooruit voor aanhanger kandidaten, waardoor we de wachttijden tot een minimum beperken. Dit betekent dat je bij ons kunt afrijden zonder wachttijden.

 2. Flexibiliteit: Doordat we examens vooraf inkopen, kunnen we snel schakelen. We begrijpen dat je graag zo snel mogelijk de weg op wilt, en daar helpen wij je graag bij als jij ook flexibel genoeg bent om een lastminute examendata te accepteren.

 3. Gepersonaliseerde Aanpak: Bij Xpress Rijopleiding.nl streven we naar een persoonlijke benadering. We bieden aanhangerrijlessen op maat aan, zodat je goed voorbereid en zelfverzekerd aan het examen kunt beginnen.

Waar wacht je nog op? Neem vandaag nog contact met ons op en ervaar het gemak van snel en efficiënt afrijden bij Xpress Rijopleiding.nl!

Heeft u nog vragen?

Afrijdata voor de aanhanger:

CE Aanhanger van Xpress Rijopleiding in Amsterdam. 250

Amsterdam

15-06-2024

Aanhanger

CE Aanhanger van Xpress Rijopleiding in Amsterdam. 250

Amsterdam

29-06-2024

Aanhanger

CE Aanhanger van Xpress Rijopleiding in Amsterdam. 250

Amsterdam

13-07-2024

Aanhanger

CE Aanhanger van Xpress Rijopleiding in Amsterdam. 250

Amsterdam

27-07-2024

Aanhanger

Laat een bel me terug verzoek achter!

Geef uw voorkeursdatum op waarop wij u terug kunnen bellen. Wij proberen ons zoveel mogelijk te houden aan uw voorkeurdatum.

Chat via Whatsapp

Wij zijn open! Chat nu met onze medewerkers.

Bel me Terug

Laat uw nummer achter en wij bellen u z.s.m terug!