Alles wat je moet weten over code 95

foto blog maatregels

Ben jij beroepsmatig vrachtwagenchauffeur en in het bezit van rijbewijs C,C1 en/of D,D1 (eventueel aangevuld met een E)? Dan moet je beschikken over Code 95. Dit is een verplichte nascholingscursus voor vrachtwagen- en buschauffeurs. Het doel van de cursus is om de verkeersveiligheid te vergroten en kennis en vaardigheden van chauffeurs te verbeteren. Voordat je start, is het goed om te weten waar je rekening mee moet houden. En wat Code 95 jou te bieden heeft als chauffeur. Je leest het hieronder!

Vaardigheden die nodig zijn voor veiligheid
Als beroepschauffeur heb je verschillende vaardigheden en bovendien de vereiste kennis nodig om ervoor te zorgen dat jij veilig de weg op kunt. Om de verkeersveiligheid te vergroten is er wet-en regelgeving opgesteld rondom deze beroepen. Uit de wet- en regelgeving is naast het vrachtwagenrijbewijs ook een verplichte nascholing ontstaan. Dit noemen we Code 95. Het doel van deze cursus: de kwaliteit van het beroep vergroten. Dat wordt bereikt middels verschillende modules. Denk aan rij- en rusttijden, verkeersveiligheid, techniek, onderhoud en nog veel meer. Met deze nascholing zorg jij dat je als beroepschauffeur voorzien bent van de nodige kennis en vaardigheden om veilig het verkeer te betreden.

Een carrièreswitch tot beroepschauffeur
Ben je niet tevreden in je huidige baan en zoek je vrijheid, onafhankelijkheid, mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling en een baan in een stabiele arbeidsmarkt? Dan past een carrière als beroepschauffeur misschien uitstekend bij jou. Heb jij ook nog eens een passie voor rijden? Dan kan je zelfs van je hobby je beroep maken. Maar, hoe word je vrachtwagenchauffeur? Dat begint bij je vrachtwagenrijbewijs. Dit rijbewijs komt in meerdere varianten, waardoor je goed op moet letten. Tijdens de rijlessen leer je de benodigdheden om de vrachtwagen te hanteren en de juiste beslissingen te nemen onderweg. Bereid je hier dus goed op voor als jij kiest voor een carrièreswitch tot beroepschauffeur.

Het halen van je rijbewijs en de nascholing
Je vrachtwagenrijbewijs halen is nodig als jij met een voertuig van meer dan 3.500 kg de weg op wilt. Aan het einde van de rijlessen dien je een theorie-examen af te leggen. Met het behalen van dit examen toon je aan dat jij beschikt over de benodigde kennis van de basisregels op de weg. Daarnaast leg je een praktijkexamen af. Beschik jij over het juiste rijbewijs? Dan moet deze worden voorzien van de Code 95, in vakjargon ook wel het chauffeursdiploma. Zodra je alles hebt afgerond kan jouw carrière als beroepschauffeur van start. Dus ben je beroepschauffeur of wil je dit graag worden, start dan vandaag nog met het verkrijgen van de juiste of aanvullende papieren en ga veilig en de weg.

Bron: Dongen.nieuws.nl

Deel dit bericht

Lees ook andere berichten

Laat een bel me terug verzoek achter!

Geef uw voorkeursdatum op waarop wij u terug kunnen bellen. Wij proberen ons zoveel mogelijk te houden aan uw voorkeurdatum.

Chat via Whatsapp

We zijn gesloten, laat een bericht achter!

Bel me Terug

Laat uw nummer achter en wij bellen u z.s.m terug!