Snorfietsers verplicht helm op

foto blog helm op

Vanaf 1 januari 2023 is het dragen van een helm op een snorfiets verplicht. Onze theorie-examens bromfiets voldoen vanaf 1 januari aan de nieuwe wetgeving.

Ook eventuele passagiers moeten vanaf dan een helm op. Deze verplichting is ingesteld om het aantal slachtoffers onder snorfietsers te verminderen, want zij zijn extra kwetsbaar in het verkeer.  

Met de campagne ‘Helm op’ wijst het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat snorfietsers en hun passagiers op de helmplicht per januari en dat zij anders een boete van €100,00 riskeren.  

Onze theorie-examens bromfiets voldoen vanaf 1 januari aan de nieuwe wetgeving. Enkele examenvragen zijn aangepast. Ook hebben we ruim 150 afbeeldingen die we gebruiken in de theorie-examens voor de auto, motor en bromfiets zo aangepast dat deze kloppen met de helmplicht per 1 januari 2023. Maandelijks nemen we circa 7.000 theorie-examens en 3.500 praktijkexamens voor de bromfiets af.  

Meer informatie over de campagne ‘Helm op’ vind je op
www.komveiligthuis.nl/helm-op
.  

Bron: CBR.nl

Deel dit bericht

Lees ook andere berichten

Laat een bel me terug verzoek achter!

Geef uw voorkeursdatum op waarop wij u terug kunnen bellen. Wij proberen ons zoveel mogelijk te houden aan uw voorkeurdatum.

Chat via Whatsapp

We zijn gesloten, laat een bericht achter!

Bel me Terug

Laat uw nummer achter en wij bellen u z.s.m terug!