Klanten beoordelen ons met 4.9 sterren op Google.

Motor rijopleiding
95% slagingskans

Plan direct je Gratis* proefles in.

*Gratis vanaf pakket starters

shrimp
shrimp
25/09/2023
Hele goeie rijschool! Mehmet is fantastisch
Samuel Wilms
Samuel Wilms
25/09/2023
Met 2 uur rijles heb ik mijn bromfiets rijopleiding afgerond door in een keer te slagen. Record gezet! Zeker een aanrader!
Hanna Bosman
Hanna Bosman
22/09/2023
Hele fijne mensen die je klaarstomen voor het examen!
Shurent Zevenhuizen
Shurent Zevenhuizen
22/09/2023
Ik ben in een keer geslaagd
S.G. Douma
S.G. Douma
22/09/2023
Deze school is fantastisch! Vanaf het begin zijn we heel vriendelijk en duidelijk geholpen. En mijn rij-instructeurs Mehmet en Mohamed zijn echt ontzettend goed: altijd rustig, heel duidelijk leggen ze alles uit, nemen alle tijd om keer op keer te herhalen waar ik meer oefening nodig had. Ook Halil op het kantoor heeft mij iedere keer heel erg goed geholpen met afspraken maken etc: heel klantvriendelijk en pro-actief. Ik ben iedereen van de school heel dankbaar. En geslaagd!! Pranisa
Chelsey Bentvelzen
Chelsey Bentvelzen
21/09/2023
Dankzij Ilhan’s gezellig lessen in 1x mijn motorrijbewijs gehaald🙌🏻
David Boer
David Boer
19/09/2023
Super instructeur!
Eve Wijnberg
Eve Wijnberg
19/09/2023
Flexibel en goede leraar. En fijne auto om in te lessen. Ik ga fijn op pad met trailer!
Mona_ rsh
Mona_ rsh
18/09/2023
Gelukkig in 1x geslaagd dankzij deze rijschool!
revano sheotahul
revano sheotahul
18/09/2023
Is een hele fijne rij school , je word netjes behandeld en de lessen zijn heel leerzaam . In 1 maand geslaagd!

Proefles motor

Kennismaking & lesadvies
39
99
 • Begin gelijk deze week al
 • Uitgebreid lesadvies
 • Gratis kleding te leen
 • Gratis bij spoedopleiding
 • Nieuwste lesmotoren
 • A1, A2 of A-motorkeuze
 • Rijd max. 110 minuten
 • English lessons possible

Pakket vergevorderd

Als je veel ervaring hebt
1399
00
 • 10 lessen van 110 minuten
 • Incl. AVB & AVD
 • Incl. videomateriaal
 • Tot 15% korting op kleding
 • Helmmuts verplicht!
 • 91% slagingskans
 • Gespreid betalen
 • English lessons possible

Pakket gevorderd

Als je weinig ervaring hebt
1599
00
 • 12,5 lessen van 110 minuten
 • Incl. AVB & AVD
 • Incl. videomateriaal
 • Tot 15% korting op kleding
 • Helmmuts verplicht!
 • 91% slagingskans
 • Gespreid betalen
 • English lessons possible

Pakket starters

Als je helemaal geen ervaring hebt.
1899
00
 • 15 lessen van 110 minuten
 • Incl. AVB & AVD
 • Incl. videomateriaal
 • 15% korting op kleding
 • Helmmuts verplicht!
 • 91% slagingskans
 • Gespreid betalen
 • English lessons possible
€100 korting

*Vraag naar de voorwaarden of bekijk onze veelgestelde vragen hier

Weet je niet welke pakket het beste bij jou past?

Bereken nu eenvoudig en snel hoeveel lessen je nodig hebt met onze handige berekentool!

Motor rijopleiding
Dé motorrijschool voor hoogwaardige rijlessen!

Xpress Rijopleiding.nl, dé motorrijschool waar wij jou voorzien van een rijopleiding die garant staat voor kwaliteit en succes. Bij ons rijd je met de nieuwste Kawasaki Z650 waarbij de rijlessen worden verzorgt op onze eigen AVB locatie, waar jij op een veilige en vertrouwde manier de juiste vaardigheden kunt aanleren.

Tijdens de rijlessen hoef je bij ons ook niet te zoeken naar een tankstation, want wij hebben de mogelijkheid om op onze eigen locatie te tanken. Zo verlies jij geen tijd en kun je je rijlessen volledig benutten voor de bijzondere verrichtingen.

Bovendien zorgen wij ervoor dat je niet lang hoeft te wachten op een examendatum. Bij ons zijn er namelijk geen examen wachttijden, zodat we jou snel en efficiënt kunnen voorzien van een afrijdatum.

Tot slot beschikken wij ook nog over een eigen werkplaats waar wij het onderhoud van onze lesmotoren zelf uitvoeren. Zo ben jij ervan verzekerd dat je rijdt op een motor die altijd in topconditie verkeert en die veilig en betrouwbaar is. Wij staan klaar om jou te helpen. Sta jij ook klaar om je motorrijbewijs te behalen?

In Nederland zijn er drie categorieën motorrijbewijzen: A1, A2 en A. Het verschil tussen deze categorieën zit voornamelijk in de cilinderinhoud en het vermogen van de motorfietsen die je mag besturen.

De stappen om je motorrijbewijs te halen zijn onder meer het behalen van je theorie-examen, het volgen van praktijklessen voor het afleggen van het AVB- en AVD praktijkexamen.

De motorrijlessen van Xpress Rijopleiding.nl duren 110 minuten. Het wordt aanbevolen om twee keer per week te lessen. Als je meer dan twee keer per week wilt lessen, val je onder de categorie spoed leerling.

 1. Gemiddeld heb je tussen de 25 en 40 lessen nodig om je motorrijbewijs te behalen, maar dit kan variëren op basis van je ervaring. Om erachter te komen hoeveel lessen je nodig hebt, kun je een gratis proefles volgen.
 2. Motorleerlingen moeten naar het kantoor van Xpress Rijopleiding.nl komen, omdat de motoren, kleding en communicatiesystemen daar beschikbaar zijn. De rijschool is gevestigd aan de Tokyostraat 17-F te Lijnden, omdat de AVB-lessen voor de deur kunnen plaatsvinden en de AVD-lessen beginnen direct op de examen locatie. Dit zorgt voor efficiënte rijlessen binnen het examengebied zonder tijdsverlies.
 3. Bij Xpress Rijopleiding.nl kun je alleen afrijden als je op niveau bent. De rijinstructeur bepaalt aan de hand van het vorderingensysteem of je examenvaardig bent. Het is niet mogelijk om af te rijden als je nog niet op niveau bent.

Tot slot wordt er vermeld dat je rijdt op één van de vriendelijkste lesmotoren, de nieuwste Kawasaki Z650. Dit is een mooie, lichte en wendbare motor om goed te leren motorrijden.

De tijd die nodig is om je motorrijbewijs te behalen kan variëren per individu, afhankelijk van factoren zoals je vaardigheid, hoeveelheid oefening en de snelheid waarmee je de benodigde vaardigheden oppikt. Leerlingen die in het bezit zijn van een autorijbewijs met een gemiddeld leertempo, hebben ongeveer tussen de 30 en 40 uur nodig. Dit is gelijk aan 15 á 20 rijlessen á 110 minuten. 

AVB is een afkorting voor Algemeen Voertuig Beheersing, één van de praktijktoetsen van de motorrijopleiding. Onze AVB-les vindt plaats bij ons voor de deur. Hierdoor verlies je gelukkig geen tijd met op en neer reizen. Bij deze toetsing beoordeelt de examinator of de kandidaat het voertuig voldoende onder controle heeft om veilig aan het verkeer deel te kunnen nemen. Tijdens de motorrijopleiding leer je in totaal 12 bijzondere verrichtingen, waaronder;

Cluster 1:
1. Achteruit lopend parkeren (verplicht),

Cluster 2:
2. Stapvoets rijden;
3. Langzame slalom (verplicht);
4. Halve draai;
5. Denkbeeldige acht;
6. Wegrijden uit parkeervak;

Cluster 3:
7. Precisiestop;
8. Stopproef;
9. Noodstop (verplicht);

Cluster 4:
10. Uitwijkoefening (verplicht);
11. Snelle slalom; en
12. Vertragingsoefening.

De examinator kiest zeven bijzondere verrichtingen, waarvan er minstens vijf voldoende moeten worden uitgevoerd. Je mag maximaal twee onvoldoendes scoren, die niet in dezelfde cluster mogen zitten, omdat een goede voertuigbeheersing nodig is voor een veilige deelname aan het verkeer.

AVD staat voor Algemeen Verkeers Deelname, een praktijktoets waarbij je met de motorfiets aan het verkeer deelneemt. De toets duurt ongeveer 30 tot 40 minuten. Als je kunt aantonen dat je vlot, veilig en zelfstandig kunt motorrijden, slaag je er ook in om de examinator te overtuigen.


Het AVD (Algemene Verkeersdeelname) examen, ook wel bekend als het praktijkexamen voor de motor, is bedoeld om te beoordelen of je veilig en zelfstandig kunt deelnemen aan het verkeer met een motorfiets. Alle AVD-lessen beginnen vanuit ons kantoor en zodra je begint te rijden, start je direct binnen het examen locatie. Ons vestigingsadres is namelijk een van de belangrijkste routes die een examinator gebruikt om leerlingen te toetsen. Hier zijn enkele belangrijke punten die je moet weten voor het AVD examen:


Voertuigbeheersing: Je moet de basisvaardigheden beheersen om de motor te besturen, zoals op- en afstappen, wegrijden, schakelen, remmen, en het maken van bochten. Zorg ervoor dat je comfortabel bent met de bediening van de motorfiets.


Verkeersregels en verkeersinzicht: Je moet een goed begrip hebben van de verkeersregels en -borden, en in staat zijn om deze toe te passen tijdens het rijden. Ook is het belangrijk om verkeerssituaties goed te kunnen inschatten en daarop te anticiperen.


Veiligheid: Veiligheid staat centraal tijdens het AVD examen. Zorg ervoor dat je de juiste beschermende kleding draagt, zoals een goedgekeurde helm, handschoenen, een motorjas en -broek, en stevige schoenen.


Observatie en spiegels: Je moet regelmatig je omgeving controleren door middel van het gebruik van de spiegels en het maken van schouderchecks. Dit is essentieel om bewust te zijn van je omgeving en om veilig van rijstrook te kunnen veranderen en te kunnen afslaan.


Rijtechniek: Demonstreer een goede rijtechniek, zoals correcte positie op de weg, vloeiende bochten maken, veilig inhalen, en het uitvoeren van bijzondere verrichtingen zoals een noodstop en uitwijken.


Communicatie: Maak gebruik van de juiste communicatiemiddelen, zoals richtingaanwijzers en handgebaren, om je intenties duidelijk te maken aan andere weggebruikers.

Zelfvertrouwen en rust: Probeer tijdens het examen kalm en zelfverzekerd te blijven. Het is normaal om zenuwachtig te zijn, maar probeer je te concentreren op je rijvaardigheden en de aanwijzingen van de examinator op te volgen.
Door deze aspecten te begrijpen en te oefenen, kun je jezelf goed voorbereiden op het AVD examen en hopelijk met succes slagen. Vergeet niet om regelmatig te oefenen en eventueel extra lessen te nemen om je vaardigheden te verbeteren.

Elke leerling kan via onze “Mijn Xpress” lesmaterialen aanschaffen, zoals een online theorie toetssysteem of praktijkvideo’s voor een zeer scherp tarief. Ons theorie toetssysteem bestaat uit een online theorieboek en een examentraining onderdeel. Hiermee kun je jezelf geheel voorbereiden op het theorie-examen.

De AVB- en AVD-rijlessen hebben we ook opgenomen in onze videolessenreeks. Alle lesonderwerpen zijn tot in detail gefilmd, zodat leerlingen zich thuis kunnen voorbereiden voordat ze naar de rijles komen. In de video’s hebben we niet alleen de lesonderwerpen behandeld, maar ook in kaart gebracht wat de meest gemaakte fouten zijn. Hierdoor kunnen leerlingen zich beter voorbereiden op beide examens. Deze video’s zijn opgebouwd aan de hand van onze lesmethode, waarbij je stap voor stap leert motorrijden. De rijlessen worden ook op deze manier grondig gegeven.

 

Heeft u nog vragen?

Theoriecursus data

Lesmotor icoon van Xpress Rijopleiding in Amsterdam.

Amsterdam

12-02-2024

Lesmotor icoon van Xpress Rijopleiding in Amsterdam.

Amsterdam

12-02-2024

Laat een bel me terug verzoek achter!

Geef uw voorkeursdatum op waarop wij u terug kunnen bellen. Wij proberen ons zoveel mogelijk te houden aan uw voorkeurdatum.

Chat via Whatsapp

We zijn gesloten, laat een bericht achter!

Bel me Terug

Laat uw nummer achter en wij bellen u z.s.m terug!