Vanaf 11 mei voertuigen en chauffeurs registreren bij NIWO

blog vrachtwagen met aanhanger

Niet 1 mei (zoals TLN twee weken geleden meldde) maar 11 mei stelt de NIWO het voertuigregister voor vergunninghouders open. Hierin moet ieder transportbedrijf zijn voertuigen en het aantal chauffeurs registreren. Net als nu moet tegenover elk vergunningsbewijs een voertuig staan, maar aan het aantonen daarvan worden hogere eisen gesteld. TLN vindt deze ontwikkeling positief. Het is een middel om fraude te voorkomen.

Daarnaast moeten er voldoende chauffeurs werkzaam zijn bij de onderneming. Voor een ondernemer met 10 vergunningsbewijzen is het niet logisch om maar 1 chauffeur te hebben. De NIWO gaat dit controleren vanwege nieuwe Europese regels uit het Mobility Package (Vestigingseis). Het niet aanleveren van de gegevens kan leiden tot intrekking van de vergunning.

Invullen kentekens en aantal chauffeurs
Het voertuigregister is onderdeel van het ondernemersloket van de NIWO. Ondernemingen die gebruik maken van het ondernemersloket kunnen hun gegevens eenvoudig inzien. De kentekens en de wijze waarop je over voertuigen beschikt via koop, huur of lease, leg je zelf vast in het voertuigregister. In geval van huur of lease upload je je huur- en/of leasecontracten. Bij koop (eigendom) is dat niet nodig. Ook het aantal werknemers en het aantal chauffeurs vul je in.

Toegang alleen via eHerkenning
Om toegang te krijgen tot het ondernemersloket en het voertuigregister log je in met eHerkenning. De NIWO hanteert eHerkenning op niveau 3 (EH3), de standaard bij de overheid. Het is een veilige en betrouwbare manier van inloggen waarmee je bij vele andere overheidsinstanties kunt inloggen. eHerkenning is gekoppeld met het KVK-nummer van de onderneming, zodat je namens je onderneming online zaken kunt regelen met de overheid. Heb je nog geen eHerkenning, dan kun je dat aanvragen één van de erkende leveranciers.

Bron: TLN

Deel dit bericht

Lees ook andere berichten

Request a call be back now!

Please provide your preferred date for us to call you back. We will try our best to accommodate your preferred date.

Chat via Whatsapp

We zijn gesloten, laat een bericht achter!

Call me back

Drop your number and we will call you back a.s.a.p!